Sergeant Kling

      Reacties uitgeschakeld voor Sergeant Kling
Albertus Cornelis Kling

Albertus Cornelis Kling wordt geboren op 9 mei 1912 in ‘s-Gravenzande. Hij is de zoon van Johannes Antonius Kling en Johanna Maria Brekelmans. Hij trouwt in mei 1938 met Cornelia Katharina Sta in Vlaardingen. Hij woont aan de Nieuwlandschedijk 18 te ‘s-Gravenzande en heeft als beroep tuindersgezel.

Patrouille

Dienstplichtig sergeant Kling is tijdens de patrouillegang in de Plaspoelpolder ten zuidwesten van de Hoornbrug gesneuveld. Men ging in patrouille via de kalkovens tot aan de spoorlijn. Het vuur waardoor hij sneuvelde kwam van de overzijde van de Vliet.

Grenadier

Als dienstplichtig Sergeant van de 2e Sectie, 3e Compagnie, 2e Bataljon-Regiment dient hij bij de Grenadiers.

Onderscheiden

Bij Koninklijk Besluit van 16 maart 1944 nummer 6 wordt het Oorlogsherinneringskruis ingesteld als beloning voor onder meer militairen, in dienst van het Koninkrijk der Nederlanden. Sergeant der Grenadiers Kling ontvangt deze onderscheiding met gesp voor bijzondere krijgsverrichtingen in Nederland in Mei 1940, postuum.

Monument

Sergeant Albertus Cornelis Maria Kling is begraven op de begraafplaats Oud-Rijswijk te Rijswijk waar zijn naam te lezen is op het monument.