1

Albertus Cornelis Maria Kling

Böttger

Dienstplichtig soldaat Kling wordt op 4 mei 1932 bevorderd tot korporaal. Zijn militaire carriere gaat snel, op 4 juli in datzelfde jaar wordt hij sergeant. In september mag hij met groot verlof, maar in 1936 wordt hij weer opgeroepen. Na 3 weken gaat opnieuw het groot verlof in. Wat zich in september 1938 herhaalt. Op 29 augustus 1939 keert hij weer terug in het leger, waar hij bij de Slag om Ypenburg sneuvelt bij een aanval van Duitse troepen nabij de Hoornbrug in Rijswijk.

Albertus Cornelis Maria Kling

Wilhelm Bottger

Albertus Cornelis Kling wordt geboren op 9 mei 1912 in 's-Gravenzande. Hij is de zoon van Johannes Antonius Kling en Johanna Maria Brekelmans. Hij trouwt in mei 1938 met Cornelia Katharina Sta in Vlaardingen. Hij woont aan de Nieuwlandschedijk 18 te 's-Gravenzande en heeft als beroep tuindersgezel.

Grenadiers

SoesterbergAls dienstplichtig Sergeant van de 2e Sectie, 3e Compagnie, 2e Bataljon-Regiment dient hij bij de Grenadiers.

Gesneuveld bij de Hoornbrug

gesneuveldDienstplichtig sergeant Kling is tijdens de patrouillegang in de Plaspoelpolder ten zuidwesten van de Hoornbrug gesneuveld. Men ging in patrouille via de kalkovens tot aan de spoorlijn. Het vuur waardoor hij sneuvelde kwam van de overzijde van de Vliet.

Oorlogsherinneringskruis

Oorlogsherinneringskruis

Bij Koninklijk Besluit van 16 maart 1944 nummer 6 wordt het Oorlogsherinneringskruis ingesteld als beloning voor onder meer militairen, in dienst van het Koninkrijk der Nederlanden. Sergeant der Grenadiers Kling ontvangt deze onderscheiding met gesp voor bijzondere krijgsverrichtingen in Nederland in Mei 1940, postuum.

begraven

graf

Sergeant Albertus Cornelis Maria Kling is begraven op de begraafplaats Oud-Rijswijk te Rijswijk waar zijn naam te lezen is op het monument.

© 2017 - HVBY
Disclaimer  |  Realisatie:  Abbing, tekst en foto